API:er

Här presenterar vi all den öppna data som du kan använda helt fritt. Öppna data är information som finns tillgänglig för vem som helst att använda, återanvända och dela med sig av, så att andra kan utveckla den och skapa nytta för fler. Hör gärna av dig med synpunkter och förslag på information som du vill att Arbetsförmedlingen publicerar som öppna data till JobTech Development.

Våra APIer är öppna för alla att använda och utveckla emot, men vi vill att du ansöker om en API nyckel. Främsta anledningen till det är att vi gärna vill kunna kontakta dig om vi har driftproblem eller behöver informera om något annat. Hur du ansöker om API nyckel varierar lite beroende på vilket API det handlar om, men du hittar alltid informationen under respektive API.


Job Search

Job Search API är en sökmotor för alla nuvarande jobbannonser från Platsbanken. Målet är att skapa ett enkelt men ändå mångsidigt API som ska passa alla som bygger alla slags applikationer som innehåller data från jobbannonser.

Job Stream

JobStream API är för er som bygger applikationer och behöver förvara alla annonser lokalt. Med JobStream kan du hämta alla förändringar i annonserna en gång/minut. Nya, borttagna eller uppdaterade annonser

Yrkesinfo

API:et Yrkesinfo innehåller beskrivningar av cirka 350 olika yrken.

Ontologi

Jobbmarknaden är dynamisk. Det finns en ständigt föränderlig efterfrågan på nya jobb och färdigheter. För att effektivisera matchningen mellan arbetsgivare och arbetssökande krävs ett vanligt språk. Ett språk som låter både människor och maskiner ha meningsfulla konversationer om arbetsmarknaden. Jobbmarknaden Ontology är ett projekt som syftar till att åstadkomma detta språk med hjälp av modern teknik.

Historical Jobs

This dataset consists of job postings published on Platsbanken from the year 2006 up to and including 2019.

Taxonomi

JobTech Taxonomy innehåller data som vanligtvis används inom arbetsmarknaden och Arbetsförmedlingen. Datan består av begrepp som bedöms vara relevanta för matchning mellan lediga jobb och arbetssökande.

Yrkesprognoser

Yrkesprognos APIet innehåller 1 och 5 åriga prognoser.

Dev Guide

Du, som vill bidra till ekosystemet är vår största tillgång. Vi tror på gemensam utveckling och dialog, att ju fler som samskapar och delar information, desto bättre lösningar för samhället. Det innebär att källkod och information är fri för alla att använda och utveckla vidare i så hög grad som möjligt. Här hittar du våra exempelapplikationer, byggda på våra öppna APIer, projekt som är öppna för samutveckling och information kring vår nyckelhantering och policys om du vill bidra. Hör gärna av dig med synpunkter, frågor eller om du vill hjälpa till på Jobtechdev