Hoppa till innehåll

Historiska annonser

Ger en översiktlig bild av den svenska arbetsmarknaden och hur behoven har förändrats över tid

Dataset

Historiska jobb är ett dataset med alla jobbannonser som har publicerats på Arbetsförmedlingens Platsbanken sedan 2006. Det innehåller data som finns i annonser, t ex information om tjänst, arbetsgivare, ort och tidpunkt. Datasetet innehåller cirka 6,9 miljoner annonser. Det uppdateras kontinuerligt och förenklar processer för att bygga och träna algoritmer i samband med maskininlärning.

API:et

API:et Historiska Annonser använder datasetet för historiska annonser och återanvänder koden för JobSearch för att bygga ett nytt sök för alla jobbannonser som har publicerats på Arbetsförmedlingens Platsbanken sedan 2006. Den första betaversionen omfattar data mellan 2016-2021. Alla annonser är berikade med kompetenser, samt innehåller data om distansarbete. API:et Historiska Annonser underlättar för den som vill använda arbetsmarknadsdata på ett enkelt, begripligt och strukturerat sätt. API:et är lätt att testa och ger möjlighet att snabbt ladda ner stora mängder data. Idag omfattar API:et cirka 3,3 miljoner annonser.

Vilket problem löser produkten?

Med hjälp av datan går det att jämföra tidsperioder, samt analysera och följa trender inom arbetsmarknadsområdet.

Vem kan ha nytta av produkten?

Datan är användbar för alla företag, organisationer och privatpersoner som vill använda historisk annonsdata för analyser eller för att fånga upp trender inom arbetsmarknadsområdet.

Möjligheter och begränsningar med Historiska annonser

Den här rapporten uppmärksammar vilka möjligheter och kvalitetsutmaningar som finns för platsannonserna i förhållande till användningsområdena matchning, arbetsmarknadsinsikter, prognoser och forskning.

Dataformat
JSON
Version
1.23.1 Beta