Historiska annonser

API
Dataset
Öppna data
Beta
Ger en översiktlig bild på den svenska arbetsmarknaden och hur behoven har förändrats över tid.

Dataset

Historiska jobb är ett dataset med alla jobbannonser som har publicerats på Arbetsförmedlingens Platsbanken sedan 2006. Det innehåller data som finns i annonser, t ex information om tjänst, arbetsgivare, ort, tidpunkt, osv. Datasetet innehåller cirka 6,9 miljoner annonser. Det uppdateras kontinuerligt och förenklar processer för att bygga och träna algoritmer i samband med maskininlärning.

API:et

API:et Historiska Annonser använder datasetet för historiska annonser och återanvänder koden för JobSearch för att bygga ett nytt sök för alla jobbannonser som har publicerats på Arbetsförmedlingens Platsbanken sedan 2006. Den första betaversionen omfattar data mellan 2016-2021. Alla annonser är berikade med kompetenser, samt innehåller data om distansarbete. API:et Historiska Annonser underlättar för dem som vill använda arbetsmarknadsdata på ett enkelt, begripligt och strukturerat sätt. API:et är lätt att testa och ger möjligheten att snabbt ladda ner stora mängder data. Idag omfattar API:et cirka 3,3 miljoner annonser.

Vilket problem löser produkten?

Med hjälp av datan kan man jämföra tidsperioder, samt analysera och följa trender inom arbetsmarknadsområdet.

Vem kan ha nytta av produkten?

Datan är användbart för alla företag, organisationer, privata personer som vill använda historisk annonsdata för analyser och fånga upp trender inom arbetsmarknadsområdet.

API:et och datasetet är kostnadsfritt och tillgängligt för alla. Vill du veta mer om Historiska annonser, kontakta gärna oss! 

Dataformat
JSON
Version
1.23.1 Beta